Saturday, March 31, 2012

A PMP vizsga legutobbi valtozasai

Saturday, March 31, 2012
A PMI [Project Management Institute] 2011 augusztus 31-tol valtoztatott a PMP vizsgan. Elozoleg egy ugynevezett Role Delineation Study [RDS]*  felmerest vegeztek, aminek az eredmenyet publikaltak is. A lenyeg a lenyeg, hogy nagyobb hangsulyt kapott a Professional & Social Responsibility terulet, amit igy minden knowledge area-ban tesztelni szandekoztak.

A PMI szerint ez a kerdesek 30%-at erintette. Szereny meglatasunk szerint a Professional & Social Responsibility alapelvek eddig is komoly kihivasok ele allitottak a magyar PM-eket, igy ez csak fokozodott. (ld. Bacso Peter: Tanu c. filmje "A nemzetkozi helyzet fokozodik" )

Nagyon sajnaljuk, es rossz ezt leirni, de a mai magyar valosag nem kedvez a PMI altal kivanatosnak tartott etikai normak betartasanak. (V.o. Magyarorszag prominens helyezese a nemzetkozi korrupcios listakon.)

* Kulon felhivnank a figyelmet az ekes megfogalmazasara annak amikor osszevetik a PM-ek valodi munkajat azzal a teszttel (PMP) ami a project management munka tudasat hivatott tesztelni.

0 comments:

Post a Comment

 
◄Design by Pocket