Tuesday, April 3, 2012

PMP Exam Prep methods - The RMC way.

Tuesday, April 3, 2012
A PMP vizsgara valo felkeszitest tobbfele modon kozelitik meg a trening cegek:

1. Kidolgozzak a sajat felkeszito anyagukat amihez altalaban a kovetekezokeppen allnak:

       a. Veszik a PMBOK legutolso kiadasat, megneznek par konyvet PMP vizsgafelkeszites temakoreben, hozzateszik a sajat tudasukat, gyurnak egy anyagot, es biznak benne, hogy eleg ismertek a piacon ahhoz, hogy ezt megvegyek a vizsgara keszulok. ( A "Sarki szendvicses" modszer)

        b. Vesznek egy bestseller konyvet a temaban mondjuk az RMC ceg PMP Preparation konyvet es megirjak ra a sajat ppt slide-jaikat.  ( "McElek's" modszer ).

2. Nem dolgoznak ki sajat anyagot, hanem megnezik, hogy kik a legjobbak a piacon es egy alapos audit utan licenszjogot nyernek egy hatasosan mukodo, es millioszor kiprobalt rendszerhez, mondjuk az RMC-hez, es igy biztositjak azt, hogy Magyarorszagon a projekt managerek ugyanazt a kurzust kapjak mint a treningre jelentkezok New Yorkban. Na ezek vagyunk mi.  (Mc Donald's modszer).


A 2. modszer elonye, hogy a konyvre epitett komplex anyagot - JumpStart online course, Supplementary Information Packet, PPT slides, Excercises, Games - folyamatosan frissitik az aktualis valtozasoknak megfeleloen millio vizsgazo visszajelzesere alapozva, kulonos tekintettel a PMI altal beharangozott valtozasokra es PMBOK esedekes uj kiadasaira. A fent felsorolt anyagok kizarolag az RMC disztributorok szamara elerhetoek, amiert persze ok egy jelentos licensz dijat fizetnek az RMC-nek. (A kepen lathato anyagokat viszont barki megvasarolhatja nalunk)

Az RMC altal kizarolagosan megbizott Instructorokat a ceg kozpontjaban Minneapolisban (januarban -40 fok hideg is lehet es oriasi hofuvasok, amikor egy hetre leall a repuloforgalom ) keszitik fel a PMP treningek megtartasara, folyamatosan tajekoztatjak oket az esetleges valtozasokrol, tovabba evente szemelyesen is talalkoznak RMC Authorized Instructor es Distributor kongresszuson. Az iden ez juniusban Nemetorszagban Wiesbadenben lesz, Frankfurt mellett.

Azt hiszem mar kiderult, hogy mi a 2. pontban bemutatott modszert kovetjuk. Fizetunk egy eleg jelentos licensz dijat, de igy biztosithatjuk, hogy partnereinket a vilagelso RMC PMP felkeszito modszerevel oktatjuk.

Miutan szetneztunk a piacon arra jutottunk, hogy az RMC cegben megbizhatunk mivel Rita modszerevel tobb mint 50 orszagban keszitik fel a Project Managereket kozel 100%-os hatekonysaggal. Az RMC-hez igy lenyegesen tobb visszajelzes erkezik be mint egy kizarolag Magyarorszagon mukodo ceghez.

Szamunkra csak pozitiv megerosites, hogy nagyon sok ceg a sajat 1.b modszeret Rita konyvere epiti nem csak nalunk hanem a vilag nagyon sok orszagaban. Jelenleg ez az a PMP Prep konyv amibol a legtobbet adnak el a piacon. Ha mar olvasgatod, akkor gondolom sejted miert. Ha meg nem, akkor szerezd be tolunk es igerjuk nem fogsz csalodni.
Azt viszont tudni kell, hogy 1.b modszer azert nem a real McCoy!

0 comments:

Post a Comment

 
◄Design by Pocket