Monday, April 2, 2012

Mitől olyan nehéz a PMP vizsga?

Monday, April 2, 2012
Több ok miatt is. Próbáljuk meg pontokba szedni:

  • A vizsga nem a lexikonszeru tudast teszteli. Azaz nem arra fog rakerdezni, hogy tudja-e a vizsgazo, hogy mi az a WBS. Ehelyett viszont lehet egy olyan kerdes, amelyik azt feszegeti, hogy tudjuk-e, hogy milyen kapcsolat van a WBS es HR Management knowledge area kozott. Tudjuk?
  • A kerdesek a legtobb esetben egy szituaciot irnak le, es rakerdeznek, hogy: Na most ebben a helyzetben mit tennel?
  • A fentiek nehezitese, hogy a kerdest, ugy finomitjak, hogy: What would you do next? Azutan felsorolnak 4 opciot amelyik mind jo lehet, de ezek kozul csak egy az amit elsokent kell megtenni.
  • Ugyanugy megkerdezhetik, hogy: What would be the best thing to do? A valaszok ugy vannak osszevalogatva, hogy mindegyik jonak tunik, de, hogy melyik a legjobb, az mar fogas kerdes.
  • A vizsga 4 oran keresztul tart es osszesen 200 kerdesre kell valaszt adni. Az esetek tobbsegeben a 2. 3. ora utan, mar maskeppen forog az ember agya. Faradtan a vizsgazo meg olyan kerdesekre is hibas valaszt adhat, ami egyebkent nem is tul nehez. (Nem art szuneteket tartani es elernyeszteni az "agyizmokat"...)
  • A kerdesekre esetleg 2 jo valasz is van, de a PMI szerint egy igazi torol metszett PMI certified PMP nem csak tisztaban van a project management mibenletevel, de rendelkezik azzal a gondolkodasmoddal ami ahhoz szukseges, hogy ket jo valasz kozul magabiztosan rabokjon arra amit a PMI is jonak tart.
  • A kerdesek lehetnek nagyon hosszuak is, amiben mondjuk csak egyetlen mondat szamit, a tobbi informacio a kobor szerencselovagok megtevesztesere szolgal.
  • A kerdesek tartalmazhatnak nagyon jol hangzo, de csak a vizsgazo megtevesztesere kitalalt terminusokat, mint mondjuk "quantitative elaboration"
Osszefoglalva sok godor van amibe bele lehet esni, es pont azert olyan nepszeru az RMC vizsgafelkeszito modszere, mert segit elkerulni a rejtett aknakat es iszonyuan leroviditi azt az idot amit a vizsgafelkeszitesre kell szanni. Vedd fel velunk a kapcsolatot ha erdekelnek a tervezett kurzusok idopontjai.

0 comments:

Post a Comment

 
◄Design by Pocket